USAID WHAM konferencija o razvoju radne snage načelnik Općine Konjic Osman Ćatić jedan od panelista

USAID WHAM konferencija o razvoju radne snage načelnik Općine Konjic Osman Ćatić jedan od panelista
U okviru USAID WHAM Activity u Sarajevu organizovana je konferencija o izazovima s kojima se u poslovanju susreću bh. privrednici.
Cilj projekta USAID WHAM  jeste podsticanje otvaranja novih radnih mjesta u izvozno orijentisanim malim i srednjim preduzećima.
 
U okviru Panela : Partnerstvo za obrazovanje u zapošljavanju o aktivnostima Općine Konjic na tom planu govorio je načelnik Osman Ćatić, predstavljajući dobru praksu uvezivanja obrazovnog sektora sa potrebama privrede u Konjicu. 
 
Konferencija je bila prilika susreta svih relevantnih predstavnika: privrednika, sistema obrazovanja, udruženja poslodavaca, privrednih komora, zavoda za zapošljavanje, iz cijele BiH, sa zajedničkim stavom da je potreban sistemski pristup u rješavanju problema s kojim se susreće bh. privreda. Kako je naglašeno na konferenciji, jačanje radne snage i pristupa tržištu na taj bi način značilo kvalitetnu proizvodnju prema visokim zahtjevima izvoznog tržišta, ali i ostanak mladih u svojoj zemlji, gdje bi im bio obezbijeđen pristojan životni standard.
 
nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi