Podrška vrhunskom sportu, prijem i nagrade za uspješnu reprezentativku u kik boxu Edinu Halilović i trenera Asmara Imamovića

Podrška vrhunskom sportu, prijem i nagrade za uspješnu reprezentativku u kik boxu Edinu Halilović i trenera Asmara Imamovića

U povodu  osvajanja trećeg mjesta na Wako Svjetskom seniorskom prvenstvu kik boxu u Italiji, danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić  upriličio prijem za  Edinu Halilović, reprezentativku BiH u kikboxingu, članicu Kluba borilačkih sportova “Balkan”, koja je nastupila u low kiku -48 kg i njenog  trenera Asmara Imamovića. Ovom prilikom  načelnik Ćatić je čestitao na uspjehu reprezentativki Halilović i treneru Imamoviću, te im uručio  nagrade za postignuti rezultat na Wako Svjetskom prvenstvu u kik boxu, koje je od 15. do 24.10. 2021.g. održano u Italiji.

- Općina Konjic se u kontinuitetu trudi da pomaže sport i sportske kolektive kroz  odluke kako Općinskog vijeća tako i administracije, kako bi bila na raspolaganju onima koji žele da budu dio nauspješnijih u BiH i samim tim  ambasadori u punom kapacitetu Općine Konjic. Rad i trud želimo i trebamo nagraditi, zato ćemo u budžet za narednu godinu između ostalog, posebnu stavku staviti za sufinansiranje vrhunskog sporta za članove reprezentacije BiH - kazao je Ćatić.

- Općina Konjic je uvijek uz nas, uz naše takmičare i njihove rezultate, na čemu smo zahvalni, idemo dalje kako bismo na naljepši mogući način predstavili BiH , a prije svega Konjic i njegove vrijedne i talentovane sportiste – kazao je trener Asmar Imamović.

Reprezentativka Edina Halilović, također zahvalna za podršku i nagrade, naglasila je kako se za svjetsko takmičenje naporno pripremala tokom ljeta, što su pokazali rezultati na brojnim takmičenjima, a sve je krunisano bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu.

 

                                     

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi