Premijer Fadil Novalić i v.d direktor Federalne uprave CZ Enes Memić sa načelnikom Osmanom Ćatićem večeras obišli područje općine Konjic pogođeno obilnim padavinama

Premijer Fadil  Novalić i v.d direktor Federalne uprave CZ Enes Memić sa načelnikom Osmanom Ćatićem večeras obišli područje općine Konjic pogođeno obilnim padavinama

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i vršilac dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić večeras su posjetili područje općine Konjic, gdje su sa načelnikom Osmanom Ćatićem obišli lokalitete na kojima je zbog obilnih kišnih padavina došlo do određenih poteškoća. Riječ je o naselju Ribići, gdje došlo do oštećenja puta i mosta koji vodi do jednog dijela naselja, kao i lokalitetu Nevizdrački zaliv, gdje također došlo do oštećenja putne komunikacije i mosta, koji vode ka Buturović Polju.

- Svjedoci smo obilnih padavina u široj regiji, naročito u gornjem toku Bosne i Neretve i nastojeći biti uz građane došli smo u Konjic kako bismo vidjeli gdje je najpotrebnije djelovati, o čemu nas je informisao načelnik Ćatić - kazao je premijer Novalić, koji je naglasio kako su izdate naredbe Civilnoj zaštiti da pomaže svugdje gdje treba, gdje je najkritičnije. - Sa svim svojim kapacitetima stojimo na raspolaganju ovim ljudima, vodeći računa da se ne ugroze životi, materijalna dobra i da održimo nivo sigurnosti i funkcionlanosti na teritoriji F BiH - naglasio je Novalić.

- Hvala premijeru Novaliću koji je sa saradnicima obišao večeras naselja u kojima imamo određene poteškoće, zahvaljujem se i mještanima koji su od sinoć koordinirano sa Civilnom zaštitom, Policijskom upravom i svima koji su pomagali, bili na terenu, kako bi odbranili svoje domove od nabujalih rijeka i potoka. I dalje ćemo pratiti stanje na terenu, djelovati gdje je to potrebno, a ono što ohrabuje jeste blagi pad vodostaja – kazao je nakon večerašnjeg obilaska načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Emira Mešukić, predsjednica M.Z. Čelebići, kojoj pripada naselje Ribići i Ahmo Miljević, predstavnik naselja Nevizdraci zahvalili su na posjeti, naglašajući ovom prilikom da je situacija bila zabrinjavajuća u protekla 24 sata, ali da je angažmanom mještana i nadležnih općinskih službi stanje mnogo povoljnije večeras. - Nadamo se da će se nakon prestanka padavina pristupiti sanaciji nastalih oštećenja na putnim komunikacijama koje su od vitalnog značaja za stanovike naših naselja – kazao je Miljević.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi