Podrška Općine Konjic za realizaciju 17 projekata iz oblasti sporta za 2021.g.

Podrška Općine Konjic za realizaciju 17 projekata iz oblasti sporta za 2021.g.

Danas su u zgradi Općine Konjic načelnik Osman Ćatić i predstavnici sportskih organizacija popisali ugovore o sufinansiranju programa i projekata iz oblasti sporta za 2021.g.

- Nakon što su realizovane sve potrebne procedure kada je riječ o Javnom pozivu Općine Konjic za sufinansiranje projekata iz budžeta Općine Konjic za 2021. godinu za sportske organizacije, odobrena su sredstva za 17 projekata, koji će doprinijeti razvoju sportskih aktivnosti i manifestacija u Konjicu, s ciljem uključivanja što većeg broja djece i mladih u sportske kolektive, koji osvaruje zapažene rezultate ne samo u Konjicu i BiH već i van granica naše zemlje - kazao je Adan Špago, pomoćnik za privredu, finansije i društvene djelatnosti, govoreći u ime načelnika Općine Konjic.

Špago je naglasio kako će Općina nastojati i u narednom periodu aktivno raditi na stvaranju što boljih uslova za bavljene sportom Konjičana svih generacija, s posebnim akcentom na djecu i mlade.

- Hvala Općini Konjic na podršci aktivnostima sportskih klubova u našem gradu i unaprijeđenju sporta uopće. Našim članovima podrška mnogo znači u aktivnostima u kojima mogu pokazati svoje kvalitete i sportske vještine. Rezultati koje postižemo govore tome u prilog i zato smo sretni što se sportu u našem gradu prilazi na ovaj način – kazao je Haris Temin, predstavnik Odbojkaškog kluba Konjic, jednog od konjičkih sportskih kolektiva, koji su dobili podršku za svoje djelovanje.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi