Prijem i nagrada za bh.reprezentativca i člana Karate Kluba Bošnjak Omara Halilovića za osvojene dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu , u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

Prijem i nagrada za bh.reprezentativca i člana Karate Kluba Bošnjak Omara Halilovića za osvojene dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu , u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

Danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sa saradnicima upriličio prijem za konjičkog karatistu Omara Halilovića, bh. reprezentativca i člana Karate Kluba Bošnjak koji je osvojio dvije zlatne medalje na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21, koje je održano od 26. do 28.11.2021.g. u Rijeci u R Hrvatskoj i za njegovog trenera Veliju Halilovića. Riječ je o zlatnoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji juniori do 76 kg i zlatnoj medalji kao član juniorske ekipe bh.reprezentacije.
- Čestitam Omaru Haliloviću i treneru Veliji Haliloviću na ostvarenim rezultatima na ovom takmičenju . Drago mi je da imamo talentovanih mladih ljudi koji u kontinuitetu provode svoje aktivnosti i postižu vrhunske sportske rezultate. Općina Konjic će podržavati njihove aktivnosti i pomagati u njihovim nastojanjima da uz predan rad i odricanje, predstavljaju Konjic i Bosnu i Hercegovinu na najbolji način - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.
Omar Halilović zahvalio je Općini Konjic na podršci, izražavajući zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata, te je najavio nastup na Evropskom prvenstvu početkom naredne godine.
Trener Velija Halilović zahvaljujući za podršku od početka djelovanja Karate kluba “Bošnjak” Konjic, podsjetio je na sve dosadašnje značajne rezultate, koje su ostvarili članovi ovog sportskog kolektiva, najavio je održavanje međunarodnog karate takmičenja “ Konjic Open”, koje će biti održano u povodu Dana Općine Konjic 2022.g., čije su pripreme već u toku.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi