Načelnik Osman Ćatić upriličio prijem za ratne komandante konjičkih brigada

Načelnik Osman Ćatić upriličio prijem za ratne komandante konjičkih brigada

U povodu Dana konjičkih brigada načelnik Općine Konjic Osman Ćatić danas je nakon polaganja cvijeća na Centralnom spomen obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović, upriličio  prijem za ratne komandante konjičkih brigada.

-Želimo da kroz aktivnosti kulture sjećanja odamo počast svima koji su  u vrijeme sudbonosnih dana odbrane Republike Bosne i Hercegovine dali svoj doprinos i svojim djelovanjem učinili da ovaj grad, općina, naša domovina Bosna i Hercegovina,  kao i njeni  stanovnici žive i rade u miru, stvarajući uslove za bolji život na ovom području - kazao je načelnik Ćatić čestitajući ratnim komandantima Dan konjičkih brigada.

- Drago mi je što nas nisu zaboravili i što su nam ukazali čast da ovaj dan obilježimo zajedno, družimo se, razgovaramo o vremenu odbrane Bosne i Hercegovine tokom agresije, ali i o aktuelnom stanju u našoj zemlji - kazao je jedan od ratnih komandanata konjičkih brigada Fikret Nišić, koji se zahvalio na prijemu naglašavajući značaj edukacije mladih i razvijanja osjećaja patriotizma prema zemlji u kojoj žive, za čiju su slobodu brojni Konjičani dali svoje živote.

- Raduje me svaki susret sa mojim saborcima, mojim hrabrim Konjičanima. Drago mi je što sam pozvan na obilježavanje Dana konjičkih brigada i što je općinski načelnik družeći se danas s nama, pokazao da cijeni  sve ono što smo činili u ratu za našu Bosnu i Hercegovinu, a danas činimo u miru svako na svoj način, za što mu se iskreno zahvaljujemo – kazao je ratni komandant jedne od konjičkih brigada Nezim Halilović.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi