Formirano Lokalno vijeće za konkurentnost Općine Konjic

Formirano Lokalno vijeće za konkurentnost Općine Konjic

Danas je u Općini Konjic održan prvi sastanak Lokalnog vijeća za konkurentnost (LVK), čiji je cilj unaprijediti javno - privatni dijalog između predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora, te povećati konkurentnost privrede i razvoj konjičke općine, što bi trebalo rezultirati rastom životnog standarda svih građana.
Namjera ovog Vijeća je unutar općine, kantona i šire stvoriti uslove za povećanje konkurentnosti privatnog sektora, koji stvara dodatnu vrijednost u privredi i tako potiče ukupni privredni rast. Tokom sastanka razgovarano je o ulozi LVK i podršci realnom sektoru.
Prvi sastanak Lokalnog vijeća za konkurentnost Općine Konjic bio je prilika za predstavljanje Analize lokalnog tržišta rada-srednjoročna prognoza kretanja po zanimanjima za period 2020-2025. godina i projekta „ Unaprijeđenje javno-privatnog dijaloga sa ciljem prilagođavanja srednjeg stručnog obrazovanja potrebama lokalnog tržišta rada“, koji je rezultirao uvođenjem 3 nova zanimanja u Srednjoj školi Konjic u nastavnoj 2021./2022.g.

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi