Novogodišnji prijem za mlade doktore zaposlene u Općoj bolnici Konjic i Domu zdravlja Konjic

Novogodišnji prijem za mlade doktore zaposlene u Općoj bolnici Konjic i Domu zdravlja Konjic

Za mlade doktore koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama u Konjicu danas je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić upriličio novogodišnji prijem tokom kojeg  je razgovarano o njihovim planovima i razmišljanjima kada je riječ o budućnosti zdravstva u Konjicu.

Specijalizacije, ugovori u radu, usavršavanje, opremanje zdravstvenih ustanova, modeli poboljšanja trenutnog stanja u zdravstvu, mogućnosti za uspostavljanje saradnje sa zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini  i van BiH, neke su od tema o kojima je bilo riječi ovom prilikom.

Načelnik Ćatić zaželio je mladim konjičkim doktorima mnogo uspjeha u narednoj godini, sa željom da ostvare svoje želje na profesionalnom nivou, informišući ih o svim namjerama i nastojanjima Općine Konjic da  pomogne mladim ljudima u stručnom usavršavanju.

- Ovo je odličan način da se pokaže da Općina ima interes prema nama, jer nikad prije nije bilo nešto slično, da načelnik lično pozove mlade ljekare i da im da priliku da iznesu svoje mišljenje, svoje stavove. Smatram  da je ovo veliki plus za Općinu – kazao je Mirza Gačanin, specijalizant ortopedije, koji je zaposlen u Općoj bolnici Konjic, zahvaljujući se načelniku na prijemu. – Moja je želja da završim specijalizaciju i živim i radim u Konjicu - naglasio je ovom prilikom Gačanin.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi