Svečano otvoren novi kabinet za turski jezik u Osnovnoj školi Seonica

Svečano otvoren novi kabinet za turski jezik u Osnovnoj školi Seonica

Osnovna škola Seonica danas je dobila novi kabinet za turski jezik zahvaljujući donaciji Republike Turske koja je realizovana putem Turske vojne misije u BiH. Novi kabinet svečano su otvorili su komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Baris Konak, generalni konzul Republike Turske u Mostaru Yasar Ergun, načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović.

Komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Baris Konak prilikom otvaranja novog kabineta vrijednog 42.500 KM, naglašavajući značaj podrške koju  Republike Turske pruža obrazovnim ustanovama u opremanju kabineta i stvaranju što boljih uslova za odvijanje nastave, čestitao je zaposlenicima i učenicima Osnovne škole Seonica na do sada realizovanim aktivnostima i zaželio uspješan rad u budućnosti.

-Današnje otvaranje modernog kabineta za učenje turskog jezika, znak je da Republika Turska i Turska vojna misija i dalje prate aktivnosti i potrebe na području općine Konjic, te da su spremni biti  naša podrška i u budućnosti, što izuzetno cijenimo i zahvaljujemo se na svim dosadašnjim aktivnostima. Vrijednim učenicima ove škole želim mnogo uspjeha u savladavanju znanja iz turskog jezika, kao i drugih predmeta - kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

Direktor  Osnovne škole Seonica Zijad Halilović naglašavajući kako će novi kabinet doprinijeti kvalitetnijem izučavanju turskog jezika, u ime nastavnika i učenika zahvalio se svima koji su doprinijeli poboljšanju odgojno-obrazovnog procesa u ovoj obrazovnoj ustanovi.

 

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi