Prijem za prvake Druge lige F BiH –Jug, članove Fudbalskog kluba Klis

Prijem za prvake Druge lige F BiH –Jug, članove Fudbalskog kluba Klis

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima danas je upriličio prijem za članove Fudbalskog kluba Klis, koji je šampion Druge lige F BiH –Jug, te čestitao stručnom štabu, igračima, rukovodstvu i navijačima, ovaj veliki sportski uspjeh.

- Dijelim radost i sreću sa svim članovima požrtvovanog tima Fudbalskog kluba Klis, jer su osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – Jug, sve one koji cijene, podržavaju i vole ovaj Klub, u Konjicu, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta, učinili ponosnim i sretnim. Fudbalskom klubu Klis želim mnogo uspjeha u budućim takmičenjima, uz poruku da i dalje budu pravi sportski ambasadori Grada Konjica.

Fudbalski Klub Klis primjer je sinergije rukovodstva, igrača, navijača i zajednice. Kada je riječ o podršci Grada Konjic, ona će biti nastavljena i još snažnija u budućnosti, kako bi se osigurali uslovi da izgradnjom pomoćnog stadiona u Buturović Polju, mladi, koji žele biti uključeni u sportske aktivnosti, imaju veće mogućnosti – kazao je gradonačelnik Ćatić.

Predsjednik Fudbalskog kluba Klis Ahmo Miljević zahvaljujući se na prijemu, kazao je kako Fudbalski Klub Klis ima jedno veliko bogatstvo, a to su domaći igrači, mladi Konjičani. Sve što radimo i trudimo se kako bismo ojačali omladinski pogon, najbolja je investicija za budućnost. Postignuti rezultati pokazatelj su velikog truda, želje i volje svih ljudi okupljenih oko našeg Kluba - kazao je Miljević.

Trener Nedim Kudra i kapiten Adi Makan zahvalili su se Gradu Konjicu i gradonačelniku na nesebičnoj podršci, pozdravljajući aktivnosti koje su usmjerene ka izgradnji pomoćnog stadiona.

- Ekipa koju imamo je sjajna, atmosfera u Klubu vrhunska, i uz ovu upravu i podršku koju imamo, sigurnim koracima idemo ka Prvoj ligi Federacije BiH, koja je naš cilj. Postignuti rezultati i osvajanje titule prvaka Druge lige Federacije BiH - Jug, nam daju za pravo da vjerujemo da ćemo taj cilj i postići - kazao je kapiten Makan.

- Ponosni smo na činjenicu da je Klub šampion Druge lige F BiH – Jug, na igrače koji igraju u punom kapacitetu, kao i na podršku, koju nam uz sve koji nas prate na bilo koji način, pružaju naši vjerni navijači s tribina - kazao je Rasim Sitar, član Uprave F.K. Klis.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi