Pred početak turističke sezone očišćen podvodni dio Boračkog jezera i priobalje

Pred početak turističke sezone očišćen podvodni dio Boračkog jezera i priobalje

Ronilački klub “Bosna” u nedjelju 29.05.2022.godine na Boračkom jezeru je uz podršku Grada Konjica proveo 10. "Eko akciju" tokom koje je očišćen podvodni dio jezera i priobalje.

U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je 30 ronilaca i 15 volontera, koji su ovom prilikom prikupili oko 300 kg smeća, od stakla, plastike do auto guma.

-Ronilački klub “Bosna” u kontinuitetu već deceniju čisti Boračko jezero i ovaj biser prirode poprima zavidan nivo kvaliteta i čistoće vode i priobalja, koji omogućavaju istinsko uživanje i rekreaciju. Permanentnim radom to se zaista može postići, ali i posjetioci moraju više voditi brigu o okolišu i smeće odlagati na za to predviđena mjesta – kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba "Bosna" Sarajevo, naglašavajući da će njihovi ronioci i dalje, bar jednom godišnje, provoditi slične aktivnosti s ciljem očuvanja Boračkoj jezera i njegovih prirodnih vrijednosti.

Grad Konjic se zahvaljuje Ronilačkom klubu "Bosna" na uspješnoj saradnji i provedenim aktivnostima na Boračkom jezeru, najavljujući podršku i u narednim godinama.

 

nazad na vrh

Partneri

Kategorije članaka

Linkovi